Vi söker fältpersonal till återställning av vattendrag

Restaurering av flottledsrensat vattendrag.

I vår påbörjas ett omfattande arbete med att restaurera vattendrag i Gävleborgs län. Vi söker därför 2-4 personer till kommande fältsäsong. Du ska ha relevant utbildning eller erfarenhet och gärna ett stort intresse för att arbeta med att förbättra vattenmiljön. Läs mer om tjänsterna nedan. Senaste ansökningsdatum är 21 februari.

Främsta arbetsuppgifter blir att delta i fältverksamhet med att restaurera flottledsrensade vattenmiljöer inom Voxnans- och Ljusnans avrinningsområde. Restaureringsarbetet sker främst inom Rivers of LIFE och i huvudsak inom Ljusdals- och Ovanåkers kommuner.

Vi söker nu 2-4 personer. Tjänsterna kan variera i tid från ca 3-7 månader med chans till förlängning. Ytterligare tjänster kan bli aktuella. Tjänsterna innebär veckovis övernattning på annan ort än Gävle. Vid eventuellt förberedande arbete kan man behöva infinna sig i Gävle.

Varje tjänst omfattar en eller flera av följande arbetsuppgifter:
• Planera och leda arbetet med att restaurera vattendrag, vilket sker tillsammans med grävmaskinförare i ett arbetslag som kvalitetssäkras av koordinator.
• Manuellt konstruera lekområden för fisk i vattendrag
• Genomföra motorsågs- och röjningsarbete

Några av tjänsterna kommer även att jobba med manuell restaurering, hantering av flodpärlmussla och skapande av nya lekbottnar för fisk.

Förberedelser, åtgärdsinventeringar, dataläggning och sammanställningar av utförda restaureringar kan ingå i arbetsuppgifterna. Även andra verksamhetsanknutna arbetsuppgifter kan förekomma. De flesta arbetsuppgifter utförs på ett avstånd från Gävle som gör att man måste övernatta på annan ort under veckorna. Länsstyrelsen ansvarar för att tillhandahålla nödvändig utrustning, utbildning och introduktion till arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer
Du bör ha naturvetenskaplig eftergymnasial utbildning med relevant inriktning eller annan utbildning eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi söker dig som är trygg, stabil och flexibel med god samarbetsförmåga.  Du är kvalitetsmedveten, kreativ och ansvarstagande samt har förmåga att arbeta självständigt och kan lösa problem som uppstår.

Erfarenhet av att planera och tillsammans med grävmaskinförare leda arbetet med att restaurera vattendrag är meriterande. Fältarbete inom de områden som ingår i arbetsuppgifterna är också meriterande. Du måste ha förutsättningar för att orka gå i terräng, vada i rinnande vatten en stor del av dagen, bära fältutrustning till och från vattendragen samt anlägga lekbottnar och fälla träd med motorsåg.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
B-körkort är ett krav.
Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

Anställningsvillkor/Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning, 3-7 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tidigast 2021-04-12, men några av tjänsterna kan senareläggas.
Senaste ansökningsdag: 2020-02-21

Vänta inte med din ansökan, urval kan ske löpande!
Läs mer och ansök via formulär på Länsstyrelsen i Gävleborgs webb.